Uslovi korištenja

Drogerija.ba

Zbog ažuriranja podataka i informacija na zvaničnom web shopu drogerija.ba trgovac zadržava pravo izmjene podataka i informacija te pravo otkazivanja narudžbi zbog eventualnih grešaka koje se mogu pojaviti uslijed ažuriranja. 

Korištenjem usluga putem web shopa kupac je saglasan sa pravom trgovca za otkazivanje/izmjene narudžbi.

Hvala unaprijed na razumijevanju.

Ovi uslovi kupovine definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavac) robe ponuđene na ovim stranicama je Drogerija.ba Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavcu. Sve cijene su izražene u KM i uključuju PDV.

Registracija

Kupac može ili ne mora biti registriran na drogerija.ba kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresu i lozinku. Registracijom Kupac prihvata opće uslove kupovine.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u sedmici. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici Prodavca kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtijeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko Prodavac nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, o čemu će pismenim putem obavijestiti Kupca u roku komuniciranom Kupcu nakon izvršene narudžbe.

Plaćanje

Naručene artikle sa ili bez troškova dostave, zavisno  od iznosa narudžbe, Kupac će Prodavcu platiti općom uplatnicom, pouzećem pri prijemu paketa kuriskoj službi, kreditnom karticom, na osnovi Kupčeve narudžbe. 

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavca.

Izjava o sigurnosti u sluačju plaćanja kreditnim karticama

Drogerija primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka, protokol osigurava da se razmjena podataka između Drogerija sistema i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Potvrda narudžbe

Po izvršenju narudžbe Kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena te da se provjerava raspoloživost naručenih artikala. Nakon obavljene provjere o raspoloživosti artikala kupac će e-mailom biti obaviješten jesu li isti raspoloživi. Za plaćanje kreditnom karticom kupac će biti obaviješten da je transakcija (uplata) provedena.

Dostava robe

Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 8 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavca, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavca kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavcu.

Trošak dostave

Trošak dostave se ne naplaćuje ukoliko narudžba prelazi ili je jednak iznosu od 100,00 KM.

Trošak dostave od 7,00 KM  se plaća za dostavu narudžbe manje od 100,00 KM.

Reklamacije

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u zakonskom roku. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail [email protected] s napomenom: REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br. Narudžbe). U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavcu na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavcem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uslovima za reklamaciju u skladu sa  Zakonom o obligacionim odnosima i Zakonom o zaštiti potrošača. Prodavac je dužan u roku od 8 dana od fizičkog  prijema artikla na adresu kupca dostaviti pisani odgovor vezano za reklamirani proizvod koji sadrži klasifikaciju rješenja (odobrena ili odbijena reklamacija)

Reklamacioni postupak  je jednostepen, a klasifikacija rješenja se potvrđuje i stručnim mišljenjem inspekcijskog tijela koji se dostavlja kupcu putem pošte.

Lični podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako Drogerija postupa s vašim ličnim podacima koje zaprimi tokom korištenja internet trgovine. Pod ličnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Drogerija sazna tokom vašeg korištenja drogerija.ba internet trgovine. Drogerija se obvezuje da će vaše lične podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Drogerija internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Drogerija će vaše lične podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne saglasnosti.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica Drogerija internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, saopštenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjene uslova kupovine

Drogerija zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove uslove kupovine. Svaka izmjena Uslova kupovine biti će objavljena na stranicama drogerija.ba internet trgovine.